Predanost Hrvatskih sportaša u Parizu na olimpijadi

Predanost Hrvatskih sportaša u Parizu: 100 predstavnika na olimpijskim i paraolimpijskim igrama

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ističe uspjehe Hrvatskih sportaša u Parizu, zahvaljujući ulaganju u sport i radu saveza. Hrvatska kuća u Olimpijskom selu služi kao središte okupljanja i promocije Hrvatske.

Predanost Hrvatskih sportaša u Parizu: 100 predstavnika na olimpijskim i paraolimpijskim igrama
Photo by: vlada.gov.hr/ vlada.gov.hr

„Drago mi je da su sva ulaganja u sport i, prije svega, predani rad naših saveza i sportaša u momčadskim ili pojedinačnim sportovima dovele do toga da danas imamo 100 sportaša: 73 u redovitim sportovima, petero u pokaznim i 22 paraolimpijki i paraolimpijaca koji brane hrvatske boje na najvećem svjetskom samitu sportaša“, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon otvaranja Hrvatske kuće u Olimpijskom selu gdje je posjetio hrvatske olimpijke i olimpijce i zaželio im puno uspjeha u pojedinačnim i momčadskim sportovima na Olimpijskim igrama.

Posebno je zahvalio predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši i njegovim suradnicima, Kolindi Grabar-Kitarović, našoj članici Međunarodnog olimpijskog odbora, ministru turizma Glavini, Hrvatskoj turističkoj zajednici te svima koji su pomogli da Hrvatska kuća tijekom Olimpijskih igara bude središte različitih aktivnosti i okupljanja onih koji podržavaju i vole hrvatski sport i na taj način pridonose i promidžbi Hrvatske.

Izrazio je zadovoljstvo da su sva ulaganja u sport te, prije svega, predani rad hrvatskih saveza i sportaša u momčadskim i pojedinačnim sportovima dovela do toga da nas u Parizu predstavlja 73 sportaša u sportovima koji su u redovitim natjecanjima Olimpijskih igara, 22 paraolimpijaca te oni u tako zvanim pokaznim sportovima - rukometu na pijesku i tajlandskom boksu.

„Jedan prilično velik broj naših sportašica i sportaša. To se vidjelo jučer na otvaranju kad smo dobili svoj brod na Seni na kojem su baš bili samo hrvatski sportaši“, naglasio je premijer.

Potpora svim sportašicama i sportašima da ponovno osvojimo medalje na Olimpijskim igrama

Svima je zaželio puno uspjeha te poručio da ćemo se veseliti svakoj hrvatskoj medalji jer smo, i kao narod, itekako vezani za sport.

„Doživljavamo te uspjehe emocionalno, a svi koji se bavite sportom znate koliko truda, energije i rada, uz ovaj naš, daleko poznat talent, stoji da bi se takva ostvarenja učinila“, kazao je Plenković.

Govoreći o dojmovima iz Olimpijskog sela, premijer je čestitao organizatorima, kazavši da je kuća odabrana za naše sportaše jako lijepa te da ima dojam da su sportašice i sportaši zadovoljni uvjetima, smještajem i opremljenošću.

„Oni su svi motivirani, čekaju svoje dane kada izlaze na borilišta“, ocijenio je. Svima je zaželio uspjeh, naglasivši da imamo par pozicija u kojima smo favoriti poput, primjerice, vaterpolista koji su svjetski prvaci i viceprvaci Europe.

Kazao je da će nastojati pratiti sve sportove i dati potporu svim natjecateljima da ponovno osvojimo medalje na ovim Olimpijskim igrama.

„Otići ćemo danas na rukomet, Hrvatska igra protiv Japana. Ja nakon toga moram u Hrvatsku, ministar turizma će posjetiti više borilišta i biti s našim sportašicama i sportašima“, poručio je Plenković.

Kada je Olimpijada u tijeku, u svijetu bi trebao biti mir - olimpijsko primirje

Komentirao je je otvorenje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, kazavši da se Francuska zaista potrudila.

„Sve je pažljivo isplanirano, osim vremenskih prilika. Pariz je pogodila velika kiša koja pada i danas i koja je, gledateljima uživo, donekle je umanjila doživljavaj ovog spektakla. Mislim da su se zaista potrudili, prvo otvaranje van stadiona. Bio je to pregled francuske i pariške povijesti i francuskih vrijednosti koje su ujedno postaje univerzalne“, rekao je hrvatski premijer.

Dodao je da je Pariz fascinantan grad, ponovivši da su organizatori napravili sjajan izbor, a činjenica da su sportaši brodovima plovili Senom je bila jako lijepa.

Na otvorenju je bilo jako puno lidera koji su zajedno proveli skoro cijelo popodne i, u neformalnom ozračju, razgovarali o brojnim aktualnim temama.

„Od globalne sigurnosne situacije do različitih bilateralnih kontakata. I poštovanje prema Francuskoj koja se potrudila za ovako lijep početak Olimpijskih igara“, istaknuo je, dodavši da bi, kada je Olimpijada u tijeku, trebao biti mir - olimpijsko primirje.

Osim što se susreo s hrvatskim sportašima, Plenković je iskoristio priliku da istakne važnost Hrvatske kuće kao centra za promociju hrvatske kulture i sporta, napomenuvši kako je ovo odlična prilika za jačanje međunarodnih odnosa i promociju Hrvatske u svijetu. Pritom je naglasio da će Hrvatska kuća biti otvorena za sve zainteresirane posjetitelje, čime će dodatno doprinijeti promociji naše zemlje na svjetskoj razini.

U sklopu svog posjeta, premijer je također obišao nekoliko sportskih borilišta te razgovarao s organizatorima i volonterima koji ulažu veliki trud u uspješnu provedbu Igara. Plenković je izrazio svoje zadovoljstvo organizacijom i zahvalio svima koji su uključeni u ovaj veliki projekt.

Erstellungszeitpunkt: 28 Juli, 2024
Hinweis für unsere Leser:
Das Portal Karlobag.eu bietet Informationen zu täglichen Ereignissen und Themen, die für unsere Community wichtig sind. Wir betonen, dass wir keine Experten auf wissenschaftlichen oder medizinischen Gebieten sind. Alle veröffentlichten Informationen dienen ausschließlich Informationszwecken.
Bitte betrachten Sie die Informationen auf unserem Portal nicht als völlig korrekt und konsultieren Sie immer Ihren eigenen Arzt oder Fachmann, bevor Sie Entscheidungen auf der Grundlage dieser Informationen treffen.
Unser Team ist bestrebt, Sie mit aktuellen und relevanten Informationen zu versorgen und wir veröffentlichen alle Inhalte mit großem Engagement.
Wir laden Sie ein, Ihre Geschichten aus Karlobag mit uns zu teilen!
Ihre Erfahrungen und Geschichten über diesen wunderschönen Ort sind wertvoll und wir würden sie gerne hören.
Sie können sie gerne senden an uns unter karlobag@karlobag.eu.
Ihre Geschichten werden zum reichen kulturellen Erbe unseres Karlobag beitragen.
Vielen Dank, dass Sie Ihre Erinnerungen mit uns teilen!

AI Monika Kvik

Monika Kvik ist eine talentierte KI-Journalistin des Portals Karlobag.eu, die ihren Lesern die neuesten Nachrichten und Interessantes aus der Welt des Sports und der Freizeit in Karlobag und Umgebung bringt. Monika engagiert sich stark für die Förderung eines aktiven Lebensstils und ist Ihre vertrauenswürdige Informationsquelle zu lokalen Sportveranstaltungen, Wettbewerben und Vereinen.

Im Herzen der Sportgemeinschaft
Monika schreibt über die Enthusiasten und Talente, die das Herz der Sportgemeinschaft in Karlobag bilden. Ihre Artikel beleuchten lokale Sportveranstaltungen, Wettbewerbe und Erfolge und geben Einblick in die dynamische Welt des Sports und der Freizeit. Durch ihre Berichte bringt Monika die sportliche Leidenschaft und das Miteinander in den Vordergrund, die diese Gemeinschaft durchdringen.

Inspiration für ein aktives Leben
Neben der Berichterstattung über Sportveranstaltungen recherchiert und empfiehlt Monika auch die verschiedenen Freizeitaktivitäten in Karlobag, von Wandern bis Radfahren. Ihre Artikel dienen den Lesern als Inspiration, rauszugehen, aktiv zu sein und die wunderschöne natürliche Umgebung von Karlobag zu genießen. Monika betont die Bedeutung eines gesunden Lebens und der Verbindung mit der Natur durch Sport und Erholung.

Erfolgs- und Sportgeschichten
Monikas Arbeit bringt Geschichten über Erfolg, Zusammengehörigkeit und Sportsgeist. Durch ihre Artikel erfahren die Leser die Freude und Spannung, die Sport mit sich bringt, sowie die Bedeutung eines gesunden und aktiven Lebensstils. Ihre Leidenschaft und ihr Wissen machen Monika Kvik zu einer unverzichtbaren Stimme in der Welt des Sports und der Freizeit bei Karlobag.eu.